Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@10:08:10 GMT

از زندگی آدم‌های معمولی تا چهره‌های سیاسی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۰۲۵۹

از زندگی آدم‌های معمولی تا چهره‌های سیاسی

فرشته احمدی با اشاره به علاقه دیرینه مردم ایران به خواندن زندگی‌نامه‌ها و سفرنامه‌ها از مورد توجه قرار گرفتن کتاب‌های مربوط به شخصیت‌های سیاسی در سال‌های اخیر و علت آن می‌گوید.

این داستان‌نویس در گفت‌وگو با ایسنا درباره ظرفیت‌های موجود برای خلق داستان و رمان از زندگی افراد و ضرورت‌های پرداختن به ژانر زندگی‌نامه (بیوگرافی) در ادبیات اظهار کرد: از زمانی که ادبیات به شکل مدرن و امروزی کارش را شروع کرد و نویسنده‌ها از آن حیطه معینی که تا پیش از آن قلم می‌زدند، اشراف و طبقه خاص اجتماعی، خارج شدند، اصولا همیشه مردم عادی اهمیت داشته‌ و مد نظر سوژه‌های ادبیات بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سپس گفت: آدم‌های عادی توانسته‌اند در داستان‌ها حضور پیدا کنند، قصه‌های زندگی‌شان تعریف شود و اهمیت داشته باشد. به نظر من، این ماجرا دو سر دارد؛ هم این‌که هنوز برای آدم‌ها جذاب است تا بدانند دیگرانی که مثل آن‌ها هستند، چطور روزگارشان را می‌گذرانند و در زندگی‌شان چه ماجراهایی دارند، آدم‌های طبقه معمولی با زندگی‌های معمولی زندگی‌شان را چطور می‌گذرانند؛ این همیشه توانسته دست‌مایه‌ای برای نوشتار، فیلم و هر نوع روایتی باشد و سال‌هاست که دست‌مایه کار خیلی از هنرمندان است و همیشه این ظرفیت را داشته که در بین مردم دیده یا خوانده و مورد علاقه واقع شود.

احمدی در ادامه به بحث خلق اثر از زندگی خواص پرداخت و بیان کرد: اما خیلی وقت‌ها داستان‌ها و قصه‌ها به زندگی آدم‌های خاص و مشهور می‌پردازد، آدم‌هایی که کار خاصی در زندگی‌شان انجام دادند و برای آن مشهور شدند؛ این نوع هم همیشه یک سر ماجراست.

این نویسنده در توضیح علاقه‌مندی مردم برای خواندن کتاب‌هایی از زندگی افراد مشهور اظهار کرد: آدم‌ها خیلی وقت‌ها از زندگی‌های خودشان خسته می‌شوند و حرف‌شان این است که می‌دانیم در زندگی‌های معمولی خودمان چه می‌گذرد و ترجیح می‌دهیم دوباره با آن مواجه نشویم، بلکه با یک داستان شگفت‌انگیز و جذاب‌تر یا چیزی که به ما ربطی ندارد، مواجه شویم و از دور نظاره‌گر آن باشیم و نیاز نباشد از غم و غصه آن یاد ماجرا و مشکلات زندگی خودمان بیفتیم. این دو ژانر یا شیوه نگاه همیشه بوده است.

فرشته احمدی افزود: اتفاقا در سال‌های اخیر در کشور ما ادبیات مستندنگار، بیوگرافی یا کتاب‌هایی که مستندند و به زندگی‌ها یا ماجراهای واقعی می‌پردازند، مورد توجه قرار گرفته‌اند و پدیده‌ای مثل ناداستان توانسته صاحب تیتر شود. مردم هم این‌ها را دوست داشته‌اند. خیلی وقت‌ها آدم‌ها دوست دارند آن‌چه می‌خوانند واقعی و مستند باشد. البته خوشبختانه نیازها و سلیقه‌های مختلف برای هر دو ژانر همیشه در جامعه بوده است.

او که معتقد است مستندنگاری، واقع‌گرایی و دیدن بیوگرافی‌ها و زندگی‌های واقعی دیگران در سال‌های اخیر برای مردم ما جذاب‌تر است، درباره نحوه پرداختن به این ژانر در داستان به نحوی که صرفا تاریخ شفاهی نباشد، گفت: این به سبک، سیاق و جهان‌بینی نویسنده بستگی دارد که به چه چیز در کارش اعتقاد دارد. تاریخ شفاهی هم جایگاه خود را دارد و باید تولید شود، هر یک از این نگاه‌ها بستگی به زاویه دید نویسنده یا راوی دارد، نمی‌توان کسی را منع کرد یا برنامه ریخت یا تصویب کرد که چه چیزی خوب است و چه چیزی بد و به کدام سمت باید حرکت کرد. و به طور کلی، بستگی به علایق نویسنده دارد که قصد او تا چه اندازه ثبت بخشی از تاریخ باشد. اما هر دو این نوع نوشتار مورد نیاز است. و این‌که چقدر از واقعیت یا تخیل، شیوه‌های قصه‌پردازی یا بیوگرافی یا واقع‌بینی استفاده کنیم، همه به نویسنده بستگی دارد.

احمدی همچنین از علاقه مردم ما در سال‌های اخیر به خواندن کتاب‌هایی که به زندگی افراد سیاسی پرداخته گفت و در خصوص کیفیت آثار منتشرشده در ژانر زندگی‌نامه بیان کرد: بعضی آثار به دلیل کاری که ژورنالیست بر آن انجام می‌دهد یا به دلیل وضعیت سیاسی -اجتماعی جامعه خیلی دیده می‌شود اما این دلیل بر آن نیست که حتما کیفیت‌شان از بیوگرافی‌های قبلی خیلی بهتر بوده است. برای مثال کتاب «شدن» در این سال‌ها خیلی دیده شد و دلیل این بیشتر حواشی یا شناخته شدن میشل اوباما بود یا به این دلیل که این کتاب در دوره‌ای بود که ایرانیان سرنوشت‌شان را تا حد زیادی در گرو اتفاقات سیاسی می‌دیدند. 

او سپس با اشاره به کتاب خاطرات جان بولتون گفت: کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» نیز مورد توجه قرار گرفت چون ملت ما خواندن سیاست امروز و آن‌چه را به شرایط مملکت ما ربط دارد، یا درباره افرادی که فکر می‌کنند در این شرایط دخیل‌اند، دوست دارند. البته از گذشته‌های دور هم خواندن زندگی‌نامه افراد مشهور و سفرنامه‌ها همیشه مورد توجه بوده است. در حال حاضر عمده هدف آدم‌ها از خواندن این‌گونه کتاب‌ها سرگرم شدن، باخبر شدن، جذابیت و ... است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قصه زندگی فرشته احمدی سال های اخیر زندگی نامه مورد توجه زندگی شان زندگی ها کتاب ها آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۰۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان از چه سنی «پیر» است؟

گزارش کامل از گزیده‌خبرهای امروز «تابناک با تو» را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

 

انسان از چه سنی «پیر» است؟ 

افتتاح بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا


مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید!


الویه را اینگونه درست کنی از خوردنش سیر نمی‌شی


۵ مرد سلبریتی که به باور متخصصان به گونه هایشان فیلر تزریق کرده‌اند


چترهای خودتان را آماده سامانه بارشی جدید کنید
طرح جدید انسیه خزعلی در حوزه حجاب
قابلیت جدید واتساپ که حتی تلگرام هم آن را ندارد!


عکسی از گرفتار شدن مردم در ترافیک شبانه هراز


شهادت یک مرزبان فداکار در کردستان


دلیلی اصلی عدم حضور بهرام افشاری در پایتخت ۷ فاش شد
طلاهای زن ٨٢ ساله بلای جانش شد
تیپ ساده و مشکی الناز حبیبی در یک مراسم


اقدام متفاوت یک دختربچه که ای کاش برخی مدعیان از آن یاد بگیرند


از کلاهبرداری جدید فضای مجازی رونمایی شد


چهره متفاوت بهنوش بختیاری و امین حیایی در اتاق گریم


گرد پیری بر چهره مردِ جذاب سریال گاندو نشست


بهترین میوه‌ها برای تقویت‌ سیستم ایمنی بدن
زیباترین دره ایران که هر کسی جرات ورود به آن را ندارد!


قیمت اجاره مسکن در جنوب تهران چند؟


سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!

دیگر خبرها

  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • انسان از چه سنی «پیر» است؟
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • سندرم مرموزی که چهره خواننده مشهور را عوض کرد؛ بیماری «سلن دیون» چیست؟
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است