Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@09:43:58 GMT

رویایی برای اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۶۳۹۸

رویایی برای اصفهان

نخستین نشست از سلسله نشست‌های «رویایی برای اصفهان» از سوی مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر با همکاری اندیشکده زنجیره گفت و گو و حوزه هنری اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اهالی فرهنگ و هنر به همت مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان گرد هم آمدند تا در راستای هدف «باشگاه شهر اندیشان» که مشارکت شهروندان در اداره شهر است، در رابطه با رویایی که برای اصفهان در سر دارند، صحبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصفهان شهر فرهنگ و هنر که این روزها با بحران‌های جدی دست و پنجه نرم می‌کند، دوست‌دارانی دارد که رویاهای زیادی را برای این شهر در سر دارند، یکی در رؤیای اداره بخش فرهنگی توسط مردم است و دیگری به دنبال اداره معمولی شهر با آدم‌های معمولی است.

بنیان اصفهان بر پایه سخت‌کوشی مردم شکل گرفته است

محمود فروزبخش، نویسنده کتاب «اصفهان شهر گنبدهای فیروزه‌ای و کاشی‌های شکسته» از رؤیای خود برای اصفهان گفت: شهری که در آن حساب بانکی همه خالی باشد و سرمایه‌ها در گردش؛ وقتی پول در هیچ حسابی نباشد، تمام قدرت مالی مردم در گردش است و اگر این اتفاق بیافتد اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ رخ می‌دهد.

وی اضافه کرد: باید یک حکومت مرکزی مقتدر بر شهر حکم‌فرما باشد که فاصله‌ای بین حرف و عمل آن نباشد، چنین حکومتی، هم باید انگیزه شروع داشته باشد، هم توان ادامه و هم افقی اعلا برای رسیدن به آن؛ شهری که امورات فرهنگی آن دست مردم باشد تا دوباره بناهایی مثل حمام علی‌قلی‌آقا، ساروتقی و سی‌وسه‌پل در آن ساخته شود و اصفهانی که همه تکثرها را در خود جا بدهد.

این فعال فرهنگی ادامه داد: دنیای جدید باید یک قدم جلو تر باشد و این تکثرها که سرمایه و امور فرهنگی را در دست دارند به رسمیت شناخته شوند. مردم باید فرصت بروز و ظهور پیدا کنند و در امور فرهنگی موانع بر سر راه آن‌ها نباشد.

فروز بخش اظهار کرد: رؤیای خود را در اختیار مردمانی می‌بینم که با سخت‌کوشی و تلاش به امر فرهنگی جهت می‌دهد. اصفهان، امروز از فرصت طلبی می‌سوزد، زیرا بنیان آن بر پایه سخت‌کوشی و تلاش مردم شکل گرفته است، اما اگر روحیه فرصت طلب در شهروندان ایجاد شود تیشه به بنیان هویت اصفهان زده می‌شود.

وی تصریح کرد: رؤیای ما در فرهنگ اصفهان زمانی محقق می‌شود که دولت با امکانات خود فرصت طلبی را ایجاد نکند و مردم قوی با سخت‌کوشی سرمایه خود را برای امور فرهنگی خرج کنند.

اصفهان شهر نوا و نغمه است نه هیاهو

در ادامه این نشست مهدی ژیان‌پور، رئیس جهاد دانشگاهی اصفهان از رویایش برای اصفهان گفت: برای اصفهان آرزوی شهر کثرت مُبالات دارم، زیرا ما باید در اصفهان دست به مبالات بازی بزنیم و بی مبالاتی را به بازی مبالات تبدیل کنیم.

وی افزود: دوست ندارم روزی اصفهان شبیه تهران، توکیو، استانبول و دوبی شود؛ شهری آشفته، پرهیاهو، شلوغ و سریع؛ زیرا تهران، الگوی توسعه بسیاری از شهرها بوده اما اصفهان نباید تهران غول پیکر دیگری شود، توکیو بزرگترین کلانشهر جهان با آب و رنگ جعلی که برای اصفهان آب و رنگ جعلی نمی‌خواهم، ازدحام و شلوغی استانبول را برای اصفهان نمی‌پسندم، زیرا اصفهان تحمل این همه شلوغی و ازدحام را ندارد، دبی سریع‌ترین شهر دنیا است که این سرعت را نیز برای اصفهان دوست ندارم، رؤیای من برای اصفهان شهر پر سرعت توسعه یافته نیست، بی مبالاتی است اگر برای اصفهان، این شهرها را الگو قرار دهیم، با توجه به طبیعت و تاریخی که اصفهان دارد، وارونه عمل می‌کند.

رئیس جهاد دانشگاهی اصفهان تصریح کرد: رؤیای من کوچک، کم و کند بودن اصفهان است، زیرا کوچک بودن اصفهان زیباست و از بالای میدان نقش جهان همه اصفهان پیداست و عظمت و شکوه اصفهان به پهناوری آن نیست، بلکه اصفهان دست یافتنی است، اصفهان شهر نغمه و نوا است نه هیاهو.

وی افزود: اصفهان را شهری برای آدم‌های معمولی می‌خواهم، زیرا آدم‌های معمولی می‌توانند روند معمولی را به پیش ببرند. البته باید خواست و ذائقه مردم معمولی باشد تا این اتفاق رخ دهد. مبالات در لغت نامه دهخدا یعنی تدبیر و اندیشه داشتن بعضی اتفاقات در بعضی شهرها نقش ایجاد می‌کند و موضوعی را تسریع می‌بخشد.

ژیان پور خاطر نشان کرد: بی‌توجهی مدیران به تاریخ و طبیعت اصفهان بی‌مبالاتی است. اصفهان، رویایی است که محقق شده و برای همین هیچ‌کس در هیچ سطحی نباید برای آن بی‌ملاحظه تصمیم بگیرد.

رؤیای من برای اصفهان شهری بدون گمشده است

علی اکبر بقایی، فعال فرهنگی نیز در پایان این نشست از رؤیای خود برای اصفهان، گفت: رؤیای من برای اصفهان، شهری که کسی در آن گم نمی‌شود، شهری که زندان ندارد به این معنی که افراد، داشته‌های خود را حبس نمی‌کنند و آن را به جریان می‌اندازند، شهری که نیاز به سازمان‌های فرهنگی بودجه خور ندارد و شهری که هر چیزی در آن سر جای خود قرار دارد.

وی افزود: رؤیای من برای اصفهان شهری بدون گمشده است، گمشدگی به معنای سر جا نبودن تابلوهای شهر نیست، بلکه گمشدگی یعنی در جایی که باید، قرار نداشته باشیم، زیرا تمام کارها بی معنا می‌شود، رؤیای من برای اصفهان شهری است که مردمی توانمند، قدرت جایابی، جاگیری، جهت‌یابی و جهت‌گیری و توان حرکت دارد.

این فعال فرهنگی اظهار کرد: تمرکز متولیان فرهنگ بر توان حرکت است و به توان جایابی، جاگیری و جهت‌گیری توجه نمی‌شود و خطای راهبردی با راهکار درست مثمر ثمر نخواهد بود. در زمان خطای راهبردی بدون راهکار یعنی کار بد را خوب انجام دهیم. وظیفه ما انتقال قدرت جایابی به اطرافیانمان است تا در شهر گمشده نداشته باشیم.

بقایی با بیان اینکه یکی از رویاهای من برای اصفهان تحقق اکوسیستم فرهنگی است که خود تولید، تنظیم و مصرف می‌کند، خاطرنشان کرد: اگر مردم به توانایی جایابی و جهت‌یابی برسند، شبکه مردم شکل می‌گیرد که ماحصل آن ارتباط مردم با یکدیگر است. با توانایی جایابی به پدیده شبکه نرم دست پیدا و رقیب و معارض را در اتفاقات فرهنگی رصد و متناسب با توانایی‌ها حرکت می‌کنیم.

کد خبر 525830

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مرکز پژوهش های شورای شهر اصفهان فرهنگ اصفهان آرزوها سرمایه گذاری مشارکت شهروندان شهر اصفهان فرهنگ اصفهان شهر اندیشان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سخت کوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۶۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است

شهردار شیراز گفت: شیراز چکیده تمام افکار بزرگان از کسانی که در حوزه شعر و ادب بودند تا فلاسفه یونان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد حسن اسدی امشب_ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در ویژه برنامه نکوداشت روز شیراز که با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری، معاون گردشگری استانداری فارس، فرماندار شیراز و تعدادی از هنرمندان سینما و تلویزیون استان فارس برگزار شد، اظهار کرد: با سپری شدن فروردین، شیراز میزبان میهمانان و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بسیاری بود.

شهردار شیراز تصریح کرد: شیراز چکیده تمام افکار بزرگان از کسانی که در حوزه شعر و ادب بودند تا فلاسفه یونان است و شیرازی‌ها مصداق آن هستند.

اسدی تاکید کرد: شیراز به عنوان قطب پزشکی و گردشگری وظیفه ما را دو چندان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ما میراث دار یک فرهنگ غنی هستیم، ادامه داد: از سوی شورای اسلامی شهر شیراز سمفونی و دانش نامه شیراز در حال تهیه است و موزه بلدیه شیراز در حال آماده سازی است

شهردار شیراز با اشاره به سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۷ در روز شیراز، اضافه کرد: در این سال تدوین سند سومین حرم اهل بیت اعلام شد.

اسدی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از اقدامات عمرانی در حال اجرا در شهر شیراز اشاره و تصریح کرد: در شهر شیراز هم اکنون سه خط مترو در حال اجرا است و این کلان شهر، یک شهر زیر زمینی است و همچنین در تمام ارتفاعات آن در حال انجام فعالیت عمرانی هستیم.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تصویب بودجه ۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان که از این میزان ۲۵ هزار میلیارد تومان مختص به بخش عمران است و شورای اسلامی شهر شیراز بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان مختص به بخش محرومیت زدایی و اعتباراتی به دو بخش محله محوری و مسجد محوری اختصاص یافته است.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه در سال جاری پارک آبی شیراز و آکواریوم شیراز در حال اجرا است، نوید داد: طی جلسات برگزار شده با بانک شهر در خصوص احداث شهر بازی بزرگ شیراز به تفاهم رسیده‌ایم.

عنوان شیراز پایتخت زیست محیطی در سال ۲۰۲۴ و عضویت این کلان شهر در هیئت مدیره شهرهای تاریخی تنها بخشی از افتخارات این شهر است که با تلاش و حمایت همه اعضای مجموعه مدیریت شهری و اعضای شورای اسلامی شهر محقق شده است از دیگر موضوعات مورد اشاره شهردار شیراز بود.

اسدی ادامه داد: دو مجموعه مدیریت شهری و شورا به صورت شبانه روزی در حال تلاش است تا دین خود را به مردم این شهر ادا کنند.

وی خاطر نشان کرد: شیراز ۱۴۰۴ با شیراز امروز بسیار متفاوت خواهد بود.

برای یگانه بودن شیراز همه باید آن را پاس بدارند

در ادامه این مراسم همچنین سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در سخنانی اظهار کرد: شیراز محل شعر و ادب است و این کلان شهر خواستگاه شعر، شعور، فلسفه و حکمت و عرفان است.

وی افزود: شیراز مرکز همه علوم است و به تعریف مقام معظم رهبری معلم همه شهرها است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: شیراز یگانه است و همه وظیفه دارند برند و یگانه بودن شیراز و درجه اول بودن آن را پاس بدارند.

حسینی اضافه کرد: امروز شورا و شهردار تمام همت خود را به میدان آورده است تا در ایجاد زیر ساخت‌ها، رفاه و آسایش مردم فراهم شود.

وی خاطر نشان کرد: در کمتر سه سال گذشته بودجه شهر پنج برابر شده است و بودجه فرهنگی بیش از ۱۲ برابر افزایش یافته است اما هنوز میزان آن کم است.

شیراز هنوز راز و رمزهای زیادی دارد که کمتر شناخته شده است

محمد علی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در سخنانی اظهار کرد: شیراز شهر مکتب‌ها، شهر گلستان‌ها و شهری است که هنرمندان زیادی را در خود پرورش داده است.

وی افزود: آنچه که مسلم است این شهر با همه شهرتی که دارد، هنوز راز و رمزهای زیادی دارد که کمتر شناخته شده‌اند و هنوز مردمان عزیز این شهر خیلی از راز و رمزهای این شهر را نشناخته‌اند، در این راستا با حمایتی که مجموعه مدیریت شهری و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و بزرگان و فرهیختگان این شهر داشتند شروع به رقم خوردن اتفاقات بزرگ کرده‌ایم.

معاون فرهنگی شهردار شیراز ابراز امیدواری کرد: در تلاشیم تا اتفاقات خوبی برای معرفی هر چه بیشتر این شهر شیراز خواهیم داشت و این شهر که یک سمفونی کم داشت که طی گفت و گو با کارن همایونفر هنرمند برجسته عرصه موسیقی کشور این قطعه در حال طراحی است.

چوبینی همچنین به آغاز تهیه دایره المعارف شیراز و تدوین جلدهای مختلف آن اشاره کرد و افزود: موزه بلدیه شهر که در محل ساختمان قدیم شهرداری شیراز جانمایی شده است را به عنوان موزه از آنچه که در این شهر تا به امروز گذشته است، با نگاه به آینده در روز شیراز سال آینده بازگشایی خواهد شد تا اتفاقات بزرگی رقم بخورد و دفتر تاریخ شهر شیراز بازگشایی شود.

وی ادامه داد: اتفاق دیگری که در این ایام شاهد آن خواهیم بود اینست که با توجه به اینکه در سنوات گذشته توجه ویژه به حفظ و احیای بافت تاریخی شهر شیراز شده است و زیر ساخت‌های متعددی ایجاد شده است. لذا با هدایت و برنامه ریزی صورت گرفته احیای باغات قصردشت در راستای اجرای طرح گردشگری باغات قصردشت در دستور کار است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: قبل از آنکه این شهر سوغات و صنایع دستی آن مشهور باشد، ادبیات آن زبانزد بوده است، لذا باغ موزه‌ای در این کلان شهر به بهره برداری می‌رسد تا این دست اتفاقات بتواند این جهان شهر را به آن ترازی که باید به آن دست یابد برساند.

چوبینی با بیان اینکه زیر ساخت‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: ایجاد بیش از ۱۷ هزار متر مربع فضای ورزشی در شهر شیراز در دستور کار است و تا سال آینده تحولات بسیار خوبی در این حوزه رقم خواهد خورد.

وی اضافه کرد: بزرگترین دارایی و سرمایه این شهر، مردم مهربان و سخاوتمند آن و فرهنگ بلند آن هستند و این مردم لایق بهترین‌ها هستند.

در این مراسم همچنین کارن همایون فر، موسیقی دان و نوازنده در یک پیام تصویری ابراز امیدواری کرد: امیدوارم این قطعه در دل تک تک اهالی فرهیخته شیراز که پایتخت فرهنگی با قدمت هزاران ساله است، جای بگیرد و این موسیقی بتواند شروعی در تداوم فرهنگ اصیل باشد.

وی ضمن قدردانی و تقدیر از شهردار شیراز و معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شیراز اضافه کرد: مسئولیت بسیاری خطیری بر دوش من است و امید است از پس آن بر بیایم.

همایونفر تصریح کرد: وظیفه ما هنرمندان آنست که به رشد و شناسایی این سرزمین کمک کنیم تا فرهنگ کهن و اصیل ما گسترش یابد و تصویری تازه ای به جهان ارائه دهیم.

کد خبر 750225

دیگر خبرها

  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • ما میراث‌دار فرهنگی اصیل و غنی هستیم/ وظیفه داریم یگانه بودن جایگاه شیراز را پاس بداریم
  • «شیعه مدیون قال صادق هاست»
  • آماده‌باش گرو های رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • آبشار آبگرمه دورود با مناظر رویایی+فیلم
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها