Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، منصور پورسینا، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان کرمان از مشاهده گونه نادر درنای معمولی در استان کرمان خبر داد.

او گفت: حضور این پرنده برای اولین بار با کمک هادی جلالی سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کهنوج مشاهده و تصویربرداری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان کرمان عنوان کرد: این گونه زیبا و ارزشمند در گروه پرندگان در معرض خطر انقراض طبقه بندی می‌شود و یکی از سه گونه نادر، درنای مشاهده شده در ایران است که در مسیر مهاجرت خود به شهرستان کهنوج سفر کرده است.

پورسینا افزود: مشخصه بارز این پرنده علاوه بر نوار سفید رنگ پشت چشم، شاهپر‌های آن می‌باشد که  هنگام بسته بودن بال‌ها به شکل یک دسته جارو روی دم آویخته است زیستگاه این پرنده زمین‌های باز اطراف تالاب‌ها و آبگیرها، علفزار‌های باتلاقی و زمین‌های کشاورزی می‌باشد و بیشتر از مواد گیاهی تغذیه می‌کند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان کرمان افزود: این پرنده بسیار اجتماعی است و به صورت گروهی مهاجرت می‌کند، اما تک همسر و جفت‌ها تا آخر عمر با هم زندگی می‌کنند. این پرنده در ضمیمه دو کنوانسیون منع تجارت بین المللی گونه‌های در معرض خطر انقراض (سایتیس) قرار دارد.

او اظهار داشت: با تجهیز محیط بانان و آموزش آن‌ها از پارسال تمام تلاش خود را برای ثبت رکورد گونه‌های جدید در استان آغاز نموده ایم تا بتوان فهرست گونه‌های حیات وحش استان را غنی‌تر نماییم که تا کنون موفق به ثبت بیش از شش گونه پستاندار و پرنده شده ایم.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست پرنده وحشی استان کرمان محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۰۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلاناریا ؛ این موجود توانایی بازرزایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)

عصر ایران - پلاناریا (Planaria) یا کرم های مسطح پلاناریایی موجوداتی بسیار ابتدایی هستند زیرا فقط یک دستگاه عصبی نردبانی مانند دارند. پلاناریا بر اساس اکوتیپ خود طبقه بندی می شود زیرا گونه هایی وجود دارند که در زیست بوم های خشکی، زیست بوم های آب شیرین یا در زیست بوم های دریایی زندگی می کنند. این که چند گونه پلاناریا در سراسر جهان وجود دارد، نامشخص است.

پلاناریا گوشتخوار است و از انواع بی مهرگان کوچکتر مانند میگو و کک های آبی در زیستگاه های آبی یا دیگر کرم های کوچک تغذیه می کند. برخی از گونه های بزرگتر ساکن خشکی از کرم های خاکی نیز تغذیه می کنند. آنها به دور طعمه خود پیچیده و با ترشح نوعی مخاط آن را حل می کنند.

گونه های پلاناریا ممکن است جنسی و/یا غیرجنسی باشند. پلاناریای جنسی هرمافرودیت – دارا بودن هر دو اندام تناسلی نر و ماده – است و توانایی تخم گذاری دارد. به عنوان شکلی از تولیدمثل غیرجنسی، پلاناریا پس از آسیب دیدگی و جدا شدن یک قسمت از بدن خود توانایی شگفت انگیزی برای باززایی و شکل گیری دو موجود مستقل دارد.

اندازه پلاناریا می تواند بسیار متفاوت باشد به طوری که برخی از گونه های آب شیرین مانند Dugesia از چند میلیمتر پس از خروج از تخم تا یک سانتیمتر در زمان بالغ شدن رشد می کنند. برخی گونه های ساکن خشکی مانند Australoplana می توانند تا 4 سانتیمتر رشد کنند. پلاناریا می تواند بدن خود را گسترش داده و جمع کند و سلول های این موجود می توانند در زمان کمبود غذا کوچک شوند، از این رو، اندازه گیری دقیق آن دشوار است.

توانایی شگفت انگیز پلاناریا در باززایی خود توجهات بسیاری را به سوی این کرم مسطح جلب کرده است. در برخی موارد مستند، باززایی حتی از تکه یک دویستمی جدا شده از بدن اصلی صورت گرفته است. اگر سر پلاناریا از بدن جدا شود، قسمت سر یک دم جدید را شکل خواهد داد و در قسمت بدن جدا شده نیز یک سر جدید رشد می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کرم سر چکشی: بی رحم، جاودان و عجیب! (+فیلم و عکس)

دیگر خبرها

  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • تشییع پیکر مطهر ٢ شهید گمنام در کرمان و رفسنجان/وداع با فرزندان روح الله در ديار حاج قاسم
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی بازرزایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان