Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ جعفر محمدی - « برای ما اولویت در تامین ارز کالاهای اساسی است؛ این که مجلس به دنبال این است که راهی را برای واردات خودرو باز کند با این تصور که خودروهای خارجی وارد و موجب رقابت داخلی و کاهش قیمت می‌شود به نظر من دور از آبادی است و هدف را تامین نمی‌کند. چرا که خودروهایی که وارد می شوند در کلاس عمومی نیست بلکه خودروهای با کلاس بالا است و این خودروهای با کلاس بالا در رقابت با خودروهای کلاس عمومی برای مردم ما نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واردات خودرو نوعی مانور تجمل را در جامعه ما دامن می‌زند.»

آنچه خواندید، اظهارات حجه الاسلام غلامعلی مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص نظام است در مخالفت با واردات خودرو.

در این باره نکات زیر را باید به جناب ایشان و همفکران شان تصریح کرد:

1 - این که خودرو وارد شود یا نشود، اساساً ارتباطی به وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارد. طبق قانون اساسی، مجمع صرفاً در موارد خاص اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان حق ورود دارد و لاغیر. گسترش دامنه اختیارات مجمع به حوزه های اقتدار دولت و مجلس، خلاف قانون اساسی و جمهوریت نظام است.

2 - واقعاً باید تأسف خورد که حق عمومی مردم، یعنی برخورداری از خودروی مناسب، امن و با قیمت مناسب، به مانور تجمل تعبیر می شود!
اگر واقعاً نگران مانور تجمل هستید، چرا به جای این که صرفاً مانع واردات خودروهای لوکس شوید، مانع از ورود همه خودروها شده اید؟ مگر عموم ملت انتظار میباخ و S-500 و پورشه و رولز رویس و نظایر این ها دارند که پشت واژه مانور تجمل پنهان می شوید! 

آیا خودروهای متعارف دنیا مثل رنو و تویوتا و هوندا  و هیوندایی و مانند این ها که در همه جای دنیا خودروی طبقه متوسط و حتی تاکسی هستند هم تجملی هستند؟ اگر این ها را تجملی می دانید که وای بر شما که حتی ساده ترین خودروهای جهان را برای ملت خودتان تجملی می دانید و در واقع، شأنی برای مردم قائل نیستید. اگر هم این ها مصداق مانور تجمل نیستند، چرا مانع هستید؟!



واقعاً تا کی باید برای مردم ایران که عمری را در انقلاب و جنگ و تحریم و گرانی و تورم و انبوه مشکلات گذرانده اند، داشتن یک ماشین معمولی حسرت باشد؟! اصلاً معنی حسرت را می فهمید؟

3 -  جناب مصباحی مقدم گفته است که آزادسازی واردات خودرو، منجر به رقابتی شدن و ارتقاء کیفیت خودروهای داخلی نمی شود.
از ایشان که داعیه دار عنوان اقتصاد دان هم هستند، می پرسیم آیا برعکس این قضیه صادق است؟ آیا عدم واردات و انحصاری شدن بازار در سال های گذشته، ذره ای به ارتقاء کیفیت انجامید؟ معلوم است که خیر.

حال می پرسیم این چه صنعتی است که نه واردات و رقابت منجر به کیفیت اش می شود (طبق ادعای شما) و نه منع واردات و انحصار (طبق آنچه در این سال ها رخ داده و نتایج اش عیان است)؟!

تا خودروساز داخلی محصول مشابه با قیمت رقابتی در بازار نبیند، اساساً انگیزه ای برای ارتقاء کیفیت نخواهد داشت و اساساً چرا باید وقتی خودروی بی کیفیت خود را برای زمان و قیمت نامعلوم به راحتی پیش فروش می کند ( و تازه بین متقاضیان هم قرعه کشی می کند) باید به فکر افزایش هزینه برای بالا بردن کیفیت باشد؟!

واردات خودرو، باید عمدتاً معطوف به خودروهایی در کلاس محصولات داخلی باشد تا خودروسازان داخلی، "مجبور" به بهبود کیفیت شوند و الا تا قیام قیامت هم همین ماشین های نازل را خواهند ساخت و مردم را به کشتن خواهند داد.

*پلیس:  از ۱۰۰ تصادف، ایربگ ۹۳ خودرو باز نمی‌شود
خودروسازان می‌گویند رانندگان با زاویه مناسب تصادف کنند تا ایربگ خودرو باز شود. (فیلم)

4 - ایشان به محدودیت ارز اشاره کرده و گفته است که برای ما اولویت در تامین ارز کالاهای اساسی است. اولا این مردم هستند که قرار است خودروها را بخرند و نه دولت ؛ ثانیاً این همه سال که به بهانه کمبود ارز مانع از واردات خودرو شدید، در تامین و مناسب سازی قیمت کالاهای اساسی چه گلی به سر مردم زدید که روز به روز بر قیمت شان افزوده می شود؟! مثلاً الان که نمی گذارید خودرو وارد شود، قیمت دارو که جزو کالاهای اساسی است، سر به فلک نکشیده است؟! بقیه کالاها چه؟!

راستی چرا ارز برای واردات یا مونتاژ خودروهای چینی کم کیفیت هست ولی برای خودروهای روز دنیا نیست؟ چینی ها مفت می دهند؟!

5 - الان با پول بالای یک میلیارد تومانی که مردم بی نوای ایران باید برای خرید یک ماشین چینی دهند، می توان خودروهای روز دنیا را خرید. چطور وقتی مردم برای خرید یک خودروی چینی باید بالای یک میلیارد تومان پول بدهند، نمی گویید مانور تجمل ولی اگر با همان پول خودروی روز دنیا را بخرند، اسم اش می شود مانور تجمل؟!

آیا این ظلم آشکار به مردم نیست که با پولی که می توانند محصول بهتری بخرند، مجبورند خودروی کم کیفیت تهیه کنند؟! اگر ظلم نیست، لطفاً خودتان بگویید چیست؟
 

*قیمت این بنز شاسی بلند با همین دلار 28 هزار تومانی
 یک میلیارد و 120 میلیون تومان است (عکس و فیلم)


6 - در پایان توجه جناب مصباحی مقدم را به تصاویری از مانور تجمل جلب می کنیم که این مانور، ناشی از تفکرات بسته اقتصادی حاکم بر کشور است؛ مانوری که هر روز جان افراد زیادی را می گیرد.

قطعاً اگر سرنشینان این خودروها، به جای پراید و پژو و سمند و ... خودروهای روز دنیا را که ایمنی بیشتری دارند سوار می شدند، شانس بیشتری برای زندگی داشتند. البته احتمالاً به نظر جناب مصباحی مقدم، کشته شدن در خودروهای بی کیفیت داخلی، بهتر از این است که خدای ناکرده خودروی روز سوار شوند و مانور تجمل دهند.

آقای مصباحی مقدم! بفرمایید کمی مانور تجمل ببینید:







خون کسانی که در خودروهای بی کیفیت داخلی کشته می شوند، بر گردن است که این ملت را از داشتن خودروی ایمن محروم کرده اند... قبر و قیامتی هم هست آقای مصباحی مقدم!

______________________________

* فکر می کنید اگر واردات آزاد شود، با سود 50 درصدی وارد کنندگان و تعرفه گمرکی صد در صدی قیمت خودرو باید چقدر باشد؟ این گزارش را بخوانید: قیمت 11 خودروی خارجی بعد از آزادسازی واردات: از کرولای یک میلیاردی تا سورنتوی 1.5 میلیارد تومانی (+عکس)

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کالاهای اساسی واردات خودرو مصباحی مقدم یک میلیارد مانور تجمل روز دنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۶۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟

‌به گزارش خبرنگار مهر، نقاط حادثه خیز بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد تصادف‌های منجر به فوت و آسیب دیدگی شناسایی و پس از اولویت بندی ایمنی و استاندارد سازی می‌شوند. این نقاط در بررسی‌هایی که توسط راهداری، پلیس راه و وزارت کشور صورت می‌گیرد، مشخص و اعلام می‌شود.

‌طی سالیان اخیر، خودروهای بی‌کیفیت داخلی به همراه نقاط حادثه‌خیز نقش اساسی و پررنگی در افزایش آمار فوتی‌های تصادفی دارند، به طوری که تمام مراجع ذی‌صلاح این دو عنصر را از عوامل اصلی تلفات تصادفات جاده‌ای عنوان می‌کنند. زمانی که در شرکت‌های خودروساز داخلی شاهد ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات نباشم، قطعاً با وجود نقاط حادثه خیز و برخی از خطاهای انسانی متقابلاً باید آمار بالای تصادفات و تلفات جاده‌ای را نیز پذیرا باشیم.

با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن

‌آرش صیادی مدیرعامل شهر جدید پرند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص واحدهای مساله‌دار مسکن مهر، گفت: طبق پیگیری‌ها مشکل حدود ۷۰۰ واحد برطرف شده و برای رفع موانع باقی واحدها همچنان در تلاش هستیم؛ البته مسکن مهر پرند از نظر سازه‌ای پروژه با کیفیت محسوب می‌شود.

وی در ادامه با تاکید بر غیرقانونی بودن خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امکان دارد در ادامه پروژه به هر دلیلی امتیاز نهضت ملی مسکن سلب شود، از مردم می‌خواهیم به چنین معاملاتی ورود نکرده و خود را گرفتار نکنند.

وی افزود: سال گذشته در شهر جدید پرند به صورت فشرده ۱۳ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی و هم‌اکنون ۱۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات معرفی شده است؛ البته احتمال وجود ۳ هزار واحد دیگر خالی از سکنه در این شهر جدید وجود دارد.

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

علی‌اکبر صفایی با اشاره به عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه توسعه دریا محور، گفت: سال گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد تومان شامل ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع دولت و ۵۵ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی برای پروژه‌های عمرانی و زیربنایی در بنادر کشور سرمایه‌گذاری شد. ۱۳ هزار میلیارد تومان از این حجم از سرمایه‌گذاری، آماده افتتاح شده است.

وی گفت: صنعت کشتی‌سازی ایران در سطح جهانی مورد توجه است و به طور مثال ونزوئلا سفارش ساخت سه فروند کشتی ۹۰ هزار تنی داشت که توسط مهندسان توانمند کشورمان انجام و تحویل شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان عنوان کرد: مذاکراتی در زمینه ساخت کشتی با کشور کوبا نیز انجام شده که امید است از توان داخلی در این حوزه برای ساخت کشتی‌های مورد نیاز کشورهای آمریکای جنوبی به خوبی استفاده کنیم. در زمینه تجارت دریا برد با کشورهای حوزه دریای خزر نیز با دستیابی به رکورد حدود ۹ میلیون تن، ۳۰ درصد رشد ثبت شده که عمدتاً با کشورهای روسیه و قزاقستان بوده است.

شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته گذشته خبری مبنی بر اینکه «خرید و فروش جت برای عموم مردم آزاد شد» در فضای رسانه در حال دست به دست شدن بود، با اعلام این خبر کافی بود تا بحث‌های داغ فضای مجازی به این جهت حرکت کند؛ خبر خرید جت شخصی توسط رئیس سازمان هواپیمایی کشور یکباره مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت و سوژه بسیاری از افراد اهل رسانه و کاربران فضای مجازی شد.

«برخی از رسانه‌ها با انتقاد از خبر اعلامی محمد محمدی‌بخش»، ماجرای خرید جت شخصی را دغدغه جدید قشر متمول جامعه («آسمان در اختیار متمولین؛ از بلیت هواپیمای نجومی تا خرید جت شخصی») دانستند اما با بررسی این خبر در زوایای مختلف، مشخص می‌شود که صحبت‌های رئیس سازمان هواپیمایی در زمینه جت شخصی یک مساله جدی در صنعت هوایی کشور است اما نوع بیان وی موجب برانگیختن واکنش منفی کاربران شد و عده‌ای از افراد با سوءاستفاده از این فضا، با لحن شوخی و جدی در فضای مجازی لطیفه ساختند به طور مثال: «پس بریم پراید هایمان را بفروشیم و جت شخصی بخریم» یا کاربر دیگری نوشته بود: «حالا کجا پارکش می‌کنن؟ گرفتاری شدیما!»

کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو

سید کمال هادیان‌فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، گفت: برخی از نقاط پر تصادف مربوط به سال‌های گذشته است و باید توجه داشت که ۴۶ هزار کیلومتر از ۲۷۰ هزار کیلومتر راه موجود در کشور را راه‌های شریانی و برخوردار از جدا شونده و نیوجرسی تشکیل می‌دهند، اما راه‌های فرعی بسیاری با استانداردهای مخصوص خود و بدون برخورداری از جداشونده نیز در دست بهره برداری هستند که ارتقای راه‌ها و تبدیل به دوبانده یا تعریض آنها نیازمند منابع مالی زیادی است.‌

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند. واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس

محمدرضا مهدیار اسماعیلی رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد، گفت: در ادامه حمایت‌های این صندوق از سازندگان مسکن، پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه‌های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد.

رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن کاهش قیمت مصالح برای سازندگان با حذف واسطه‌ها و افزایش سرعت پیشرفت پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن را دستاوردهای مهم ورود این صندوق به عرصه خرید مصالح ساختمان سازی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این با خریدهایی که به صورت عمده با حجم بالا و به صورت نقد از طریق بورس صورت می‌گیرد، از تولیدکنندگان داخلی مصالح ساختمانی هم حمایت می‌شود.

انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا

طی دیدار، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی و ادواردو رودریگز داویلا وزیر حمل و نقل جمهوری کوبا با حضور هیأت همراه دو کشور دیدار و گفت‌وگو کردند که وزیر راه و شهرسازی ایران با اشاره به برگزاری این نشست، گفت: پیوند خواهر خواندگی میان دو بندر مهم کشورهای ایران و کوبا منعقد شود تا فعالین اقتصادی و شرکت‌های حمل و نقل دریایی کوبا بتوانند از تسهیلات بندری ایران بهره‌مند شوند؛ البته ظرفیت حمل و نقل دریایی دو کشور از طریق دریا و اقیانوس، در زمینه جابه‌جایی کالاهای کوبایی به مقاصد شمالی از طریق بنادر ایران فرصت بسیار خوبی خواهد بود.

بذرپاش با اشاره به درخواست‌های همتای کوبایی برای استفاده از ظرفیت مهندسی ایران در حوزه تعمیرات هواپیما، گفت: مقرر شد، نیازمندی‌های ایشان در این زمینه از طریق سفارت کوبا در تهران به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود.

نرخ ساخت منطقی نیست

حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی کشور، گفت: تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی از سال‌های اخیر تا هم‌اکنون هرساله با چالش همراه بوده که این موانع برخی از تبعات اجتماعی را در پی داشته است.‌

وی ادامه داد: موضوع دیگری که اجرای این روند را با چالش مواجه کرده عدم تطبیق فرمول محاسبه نرخ ساخت با نرخ حق‌الزحمه مهندسان است؛ زیرا حق الزحمه‌های مهندسان بر اساس هزینه ساخت محاسبه می‌شود که این نوع فرمول محاسبه هیچ تشابهی با هزینه ساخت واقعی مسکن ندارد و از دو سال گذشته (۱۴۰۱) درخواست به‌روزرسانی هزینه ساخت را پیشنهاد دادیم.‌

کد خبر 6094901 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • تسلا خواستنی نشد که نشد!
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟
  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟
  • خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند